Συνάντηση ομάδας Μαρωνιτών με αξιωματούχους του γραφείου του Τουρκοκύπριου ηγέτη κ. Μουσταφά Ακιντζί

0
780

Πραγματοποιήθηκε στις 12 Μαΐου 2016 στη Λευκωσία συνάντηση ομάδας Μαρωνιτών με αξιωματούχους του Γραφείου του Tουρκοκύπριου ηγέτη κ. Μουσταφά Ακιντζί . Η συνάντηση έγινε στα πλαίσια υλοποίησης αποφάσεων και πρωτοβουλιών που ελήφθησαν κατά τη επίσκεψη του κ. Μουσταφά Ακιντζί στο Φεστιβάλ Αγίου Γεωργίου στον Κορμακίτη.

Θέματα που απασχόλησαν την σύσκεψη

-ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ
Επικυρώθηκε η απόφαση για επανεγκατάσταση των πρώτων 5 οικογενειών, 3 Μαρωνιτών και 2 Τουρκοκύπριων, στην Αγία Μαρίνα.

-ΚΑΡΠΑΣΙΑ
Απόφαση για επιστροφή των κενών σπιτιών (δύο στον αριθμό) στην Καρπάσια και προώθηση εκκένωσης και παραχώρησης των υπολοίπων κατοικιών.
Δημιουργία νέου δρόμου μεταξύ των χωριών Διόριος και Καρπάσιας.

-ΑΣΩΜΑΤΟΣ
Τέθηκε αίτημα για άμεση παραχώρηση των κατοικιών εκτός στρατοπέδου στους ιδιοκτήτες τους και μας διαβεβαίωσαν για την θετική αντιμετώπιση από τις αρχές και τον στρατό.

-ΚΟΡΜΑΚΙΤΗΣ
Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την επανεγκατάσταση στον Κορμακίτη σε μόνιμη ή μη μόνιμη βάση. Επεξηγήθηκε και αναγνωρίστηκε ο «συνοριακός» χαρακτήρας της κοινότητας και της ανάγκης καθιέρωσης ειδικού καθεστώτος για τους Μαρωνίτες που να διευκολύνει τη ταυτόχρονη διαβίωση και στις δύο πλευρές της διαχωριστικής γραμμής καθώς και την ορθολογιστική ανάπτυξη του Κορμακίτη.

– ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΗΓΕΤΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ κ. ΑΚΙΝΤΖΙ ΣΤΑ ΜΑΡΩΝΙΤΙΚΑ ΧΩΡΙΑ
Αρχές του Ιούνιου θα πραγματοποιηθεί περιοδεία, με επικεφαλή τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας κ. Ακιντζί, στα τέσσερα μαρωνίτικα χωριά. Η επίσκεψη αποτελεί συμβολική χειρονομία στήριξης των πρωτοβουλιών και εξελίξεων που αφορούν την κοινότητά μας.

Παρών στην συνάντηση ήταν:
Mιχάλης Χατζηρούσος
Μαρία Εμμανουήλ και Γιαννάκης Εμμανουήλ, της Δικοινοτικής ομάδας Πρωτοβουλίας για την Αγιά Μαρίνα,
Cenk Gürçağ, Γραμματέας του Γραφείου κ. Ακιντζί
Meltem Onurkan Samani, Επίτροπος του Γραφείου κ. Ακιντζ’ι και Συμπρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής για την Παιδεία η οποία διορίστηκε από τους αρχηγούς των δύο κοινοτήτων.
Ηalil Sadrazam, Επίτροπος του Γραφείου κ. Μουσταφά Ακιντζί

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here