Παρουσίαση βιβλίου και μουσικού ψηφιακού δίσκου «Το φως της Γεσθημανής»

0
1245

Σε μια σεμνή εκδήλωση που έγινε στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Μάρωνα

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Απριλίου 2016 στην Αίθουσα «Φιλίσα Χατζηχάννα» του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Μάρωνα, εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου και του μουσικού ψηφιακού δίσκου του Πατέρα Ιωσήφ Σκέντερ, «Το φως της Γεσθημανής». Την εκδήλωση διοργάνωναν από κοινού το Πίστη και Φως Κύπρου και ο Πάτερ Ιωσήφ Σκέντερ.

Την εκδήλωση με το παρόν τους τίμησαν μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών Κύπρου κκ. Ιωσήφ Σουέηφ, ο Υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Καδής, ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Λακκοτρύπης και ο Δήμαρχος Λακατάμειας κ. Λούκας Ιατρού.

Σε ένα πρώτο καλωσόρισμα προέβη ο Εθνικός Συντονιστής του κινήματος Πίστη και Φως Κύπρου Πεππίνος Μούσας, ο οποίος αναφέρθηκε στο έργο του Πατέρα Σκέντερ αλλά και στη συνολική του προσφορά στο κίνημα. Μεταξύ άλλων, ευχαρίστησε τον Πατέρα για την πραγματικά σπουδαία του πρωτοβουλία και την κίνηση του να διαθέσει όλα τα έσοδα από την πώληση του βιβλίου και του ψηφιακού δίσκου στο Πίστη και Φως Κύπρου και τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα, το έργο του Πατέρα Ιωσήφ εξήραν ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών Κύπρου κκ. Ιωσήφ Σουέηφ και ο Πρόεδρος της Φιλοσοφικής Εταιρείας Κύπρου Δρ. Κλείτος Ιωαννίδης. Μεταξύ άλλων ανέφεραν ότι πρόκειται για έργο σπάνιο που μπορεί να αποτελέσει θησαυρό για τη Μαρωνιτική κοινότητα.

Την παρουσίαση του βιβλίου ανέλαβε η Αδερφή Τελεσφόρα Παύλου, Καθηγήτρια Δογματικής Θεολογίας στα Πανεπιστήμια των Ιεροσολύμων και της Ρώμης, η οποία προέβη σε μια βαθιά ανάλυση του νοήματος των όσων αναγράφονται στο βιβλίο, εξήροντας παράλληλα και την σπουδαιότητα του.

Τον λόγο πήρε ακολούθως και ο ίδιος ο Πατέρας Σκέντερ ο οποίος ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην έκδοση του έργου αλλά και το Πίστη και Φως Κύπρου, που όπως δήλωσε, του χαρίζει πολλά περισσότερα από όσα εκείνος χαρίζει. Ιδιαίτερα ευχαρίστησε τους χορηγούς του έργου Γιαννάκη και Τούλα Μούσα και τον κ. Elie G. Eid.

Το βιβλίο και ο μουσικός ψηφιακός δίσκος διατίθενται ήδη προς πώληση. Για όσους ενδιαφέρονται να τα αγοράσουν συνεισφέροντας με αυτόν τον τρόπο και στο Πίστη και Φως Κύπρου για άτομα με ειδικές ανάγκες, μπορούν να επικοινωνούν με τον Πεππίνο Μούσα στο τηλέφωνο 99-355205.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here