Sunday, May 19, 2024
ΑρχικήΚοινότηταΕπίσκεψη του ηγέτη των Τουρκοκυπρίων κ. Μουσταφά Ακιντζί στον Κορμακίτη

Επίσκεψη του ηγέτη των Τουρκοκυπρίων κ. Μουσταφά Ακιντζί στον Κορμακίτη

Ανακοίνωση Επιτελείου Μιχάλη Χατζηρούσου

Το φετινό Φεστιβάλ του Αγίου Γεωργίου στον Κορμακίτη τίμησε με τη παρουσία του, ο κ. Μουσταφά Ακιντζί, μαζί με την σύζυγο του κ. Μεράλ Ακιντζί. Το ζεύγος παρακολούθησε μέρος της γιορτής και ακολούθως ο κ. Ακιντζί απευθύνθηκε στους παρευρισκομένους με ομιλία στα αγγλικά.

Εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το Κυπριακό μπορεί να λυθεί το 2016 και επανέλαβε την θέση ότι αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία για λύση ομοσπονδία. Αν αποτύχουν οι συνομιλίες, ανέφερε, η συζήτηση πλέον θα γίνεται για 2 ξεχωριστές οντότητες, αφού τα τετελεσμένα επί του εδάφους και οι μεγαλωμένες ξεχωριστά νέες γενιές δεν θα επιτρέπουν οποιασδήποτε μορφής ενοποίηση. Τέλος μετέφερε την αγάπη και εκτίμηση του για την κοινότητα και τον θαυμασμό του για την δυναμική και το εκτόπισμα της, τα οποία όπως είπε, υπερβαίνουν κατά πολύ το μέγεθος της.

Ακολούθησε γεύμα στο οποίο παρακάθισαν το ζεύγος Ακιντζί, ο εκπρόσωπος κ. Αντώνης Χατζηρούσος, ο κοινοτάρχης του Κορμακίτη κ. Σκούλλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κορμακίτη κ. Μιχάλης Χατζηρούσος, ο κ. Γιώργος Φοραδάρης και η κ. Μάρω Εμμανουήλ της ομάδας Πρωτοβουλίας για την Αγιά Μαρίνα.

Θέματα τα οποία συζητήθηκαν κατά την διάρκεια του γεύματος

•Συγκεκριμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Κορμακίτη και της Καρπάσιας και εισηγήσεις για ενθάρρυνση και διευκόλυνση της επανεγκατάστασης
•Εγκαθίδρυση καθεστώτος Κορμακίτη στην Αγία Μαρίνα και στον Ασώματο
•Θέματα που αφορούν χωράφια των Μαρωνιτών.
•Συνταγματική αναβάθμιση της κοινότητας και αναγνώριση της ως Εθνικής Μειονότητα.
•Επιβίωση της Μαρωνίτικης κοινότητας, και αντιμετώπιση της αφομοίωσης και της απειλούμενη εξαφάνισης

Ο κ. Ακιντζί εξέφρασε την επιθυμία του να επισκεφτεί την Αγία Μαρίνα και τον Ασώματο, ως ένδειξη της στήριξη του για τες προσπάθειες που γίνονται για τα δύο αυτά χωριά. Συμφωνήθηκε η οργάνωση επίσκεψης και στα 4 μαρωνίτικα χωριά, η ημερομηνία της οποίας θα ανακοινωθεί σύντομα.

Εγκαθιδρύθηκε επίσης Κανάλι επικοινωνίας με το γραφείο του κ. Ακιντζί για προώθηση των θεμάτων που αφορούν την κοινότητα.

Ευχαριστούμε όλους όσους συνέλαβαν στην επιτυχή επίσκεψη του κ. Ακιντζί στον Κορμακίτη

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments