4 Μαΐου ξεκινά η επιδιόρθωση της Εκκλησίας του Τιμίου Σταυρού στην Καρπάσια

0
1011

Σε συνάντηση που έγινε σήμερα , Δευτέρα 25 Απριλίου 2016 και ώρα 3:30 μ.μ., στα γραφεία του UNDP, υπογράφει μεταξύ Τεχνικής Επιτροπής για την Πολιτιστική κληρονομιά και του Τουρκοκύπριου εργολάβου Eray Derinok η συμφωνία με την οποία θα ανακαινισθεί η εκκλησία του Τιμίου Σταυρού στην Καρπάσια.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν την Τετάρτη μετά το Πάσχα , δηλαδή στις 4 Μαΐου και θα διαρκέσουν, με βάση το συμβόλαιο, 4 μήνες.

Κατά την διάρκεια των εργασιών η εκκλησία του Τιμίου Σταυρού θα παραμείνει κλειστή και οι θρησκευτικές τελετές θα γίνονται σε προσωρινό χώρο μέσα στο χωριό.

Το κόστος της όλης εργασίας θα ανέλθει στις 65 000 ευρώ και περιλαμβάνει τόσο εξωτερικές όσο και εσωτερικές εργασίες. Αναλυτικά θα φύγουν όλοι οι σοβάδες και εξωτερικά και εσωτερικά και θα συντηρηθεί η πέτρα καθώς επίσης και θα γίνει συντήρηση της μοναδικής τοιχογραφίας που υπάρχει εντός της εκκλησίας και προσπάθεια για αποκάλυψη άλλων τοιχογραφιών , εάν υπάρχουν.

Εκ μέρους της Τεχνικής Επιτροπής για την Πολιτιστική Κληρονομιά παρευρέθηκαν ο Ali Tuncay και ο Δρ. Ιωάννης Καρής, ο οποίος έχει προωθήσει την επιδιόρθωση όλων των Μαρωνίτικων εκκλησιών μέσω του UNDP, εκ μέρους της Εκκλησιαστικής Επιτροπής της Καρπάσιας παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της Επιτροπής και εφημέριος της Καρπάσιας Πάτερ Σελίμ Σφέιρ και ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής κύριος Γιάννος Αλετράρης.

Ο εργολάβος που έχει αναλάβει την επιδιόρθωση της εκκλησίας της Καρπάσιας είναι ο ίδιος που έχει επιδιορθώσει την παλιά εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στον Κορμακίτη και την εκκλησία της Παναγίας της Καμπυλής.

Να αναφέρουμε ότι η UNDP έχει ανακοινώσει ότι δέχεται προσφορές για ανακαίνιση της Ιστορικής εκκλησίας Αγίας Μαρίνας Σκυλλούρας. Τελευταία ημέρα υποβολής προσφορών είναι 26/4/2016. Ευελπιστούμε ότι σύντομα θα κατοχυρωθεί η προσφορά και αρχίζουν οι εργασίες τος συντομότερο δυνατόν.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here