Wednesday, February 28, 2024
ΑρχικήΚοινότηταΧριστουγεννιάτικη γιορτή Δημοτικού Σχολείου Αγίου Μάρωνα

Χριστουγεννιάτικη γιορτή Δημοτικού Σχολείου Αγίου Μάρωνα

Τεράστια επιτυχία είχε η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Μάρωνα. Μια γιορτή που ενθουσίασε όχι μόνο τους γονείς αλλά και όσους παρευρέθηκαν στην γιορτή αυτή. Πιο κάτω παραθέτουμε μέρος από τον χαιρετισμό της Διευθύντριας του σχολείου και φωτογραφίες από την γιορτή:
«Είναι Χριστούγεννα, η κορυφαία  έκφραση της αγάπης του Θεού προς τον άνθρωπο. Και Χριστούγεννα δεν είναι κάτι που έγινε πριν 2015 χρόνια. Ο Χριστός δεν γεννήθηκε μόνο τότε, αλλά γεννάται. Τώρα γεννάται, σήμερα γεννάται. Ας έχουμε πάντα ζεστή την καρδιά μας  με αγάπη, για να Τον δεχτούμε.
Απόψε, παρουσιάζομαι μια διασκευή ενός παραμυθιού του πολυδιαβασμένου και πολυγραφότατου  Ευγένιου Τριβιζά , « Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι». «Κυρία» μου λέει ένας μαθητής τη μέρα που τους παρουσίαζα το έργο, «τα παραμύθια εν παραμύθια». Ωχ λέω πάει του καταστρέψαμε και τούτου την παιδική του ψυχή. Τον μεγαλώσαμε πριν την ώρα του!  Ευτυχώς όμως στο τέλος, αφού μιλήσαμε για το νόημα και  την αλήθεια που κρύβεται στα παραμύθια και  για το μαγικό τρόπο που έχουν να τα βάζουν  στη ψυχή μικρών και μεγάλων που θυμήθηκαν να αφήσουν πόρτες ανοιχτές γύρισε και μου είπε…: Ε ναι, κυρία,  έχεις δίκαιο.
Το φετινό μας παραμύθι  παρουσιάζουν παιδιά της Α’ , Β΄ και Γ΄ τάξης και παιδιά των μεγάλων τάξεων ντύνουν μουσικά τη γιορτή υπό τη διεύθυνση του μουσικού κ. Δημήτρη Κωνσταντίνου. Τα μεγάλα μας  παιδιά βοήθησαν και στα σκηνικά και στη διακόσμηση της αίθουσας σε μια ατμόσφαιρα αληθινής δημιουργίας και συνεργασίας. Το χαίρομαι τόσο πολύ τούτο το κλίμα το δημιουργικό και θέλω  νάστε περήφανοι για τα παιδιά σας που ανταποκρίνονται και κυνηγούν το ωραίο. Μπράβο σε όλα τα παιδιά και σε όλους τους  δασκάλους και εύχομαι να χαρείτε σε λίγο το αποτέλεσμα.
Ευχαριστώ θερμά το Σύνδεσμο Γονέων για τη στήριξη και τη βοήθεια καθώς και  την κ.Ρένα Παχίτα , την κ. Χαρούλα Λουκά, την κ. Ηλιάνα Ταννούση και το βοηθητικό και γραμματειακό προσωπικό του σχολείου.
Ένας μικρός και ασήμαντος ποντικός,  τολμά να έχει ένα όνειρο ..λέτε να βάλουμε στη θέση του μικρούς ασήμαντους ταπεινούς ανθρώπους που τολμούν να έχουν ένα όνειρο, ένα σκοπό..  Στο δρόμο για την πραγμάτωση του ονείρου του θα συναντήσει πειρασμούς και εμπόδια. Θα πει όχι στη δόξα, στη χλιδή και στην καλοπέραση και θα συνεχίσει αποφασιστικά μέχρι το τέλος…θα το αγγίξει το αστεράκι….Ένα αστέρι φωτεινό και λαμπερό θα τον οδηγήσει στο φώς το αληθινό, στη φάτνη , εκεί που η ασήμοσκονη που πέφτει παίρνει δύναμη από την αγάπη του Θεού γιαυτό είναι μοναδική….
«Λίγη ασημόσκονη, κανείς; « θα σας τραγουδήσουν σε λίγο τα παιδιά και εσείς μην πείτε όχι … παρτε την, βάλτε τη στην καρδιά σας αλλά δώστε την και αλλού…δεν είναι άλλωστε  αυτό το νόημα των Χριστουγέννων …να παίρνουμε αγάπη δίνοντας..
Καλές Γιορτές σε όλους»

 

 

 

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments