Apr
28
Fri
Ιωάννη Αποστόλου
Apr 28 all-day

Εορταστές στον Κορμακίτη : Ελένη Γ. Πετρή & Τέκνα της ( Μνημ. Γιώργου Ι. Πετρή,Σάννας & Μηλού Πατσατσού)

 

 

 

Apr
29
Sat
Αγίας Αικατερίνης Σιέννης
Apr 29 all-day

Εορταστές στον Κορμακίτη : Σεβαστές Καλογριές Κορμακίτη

 

Δημιουργώντας στα Μονοπάτια της Παράδοσης
Apr 29 @ 3:30 pm – 6:30 pm

Το Δημόσιο και Κοινοτικό Νηπιαγωγείο « Άγιος Μάρωνας» και ο Σύνδεσμος Γονέων του Νηπιαγωγείου οργανώνουν εκδήλωση με δραστηριότητες σχετικές με την Κυπριακή Παράδοση, υπό την καθοδήγηση καλλιτεχνών.

Η εκδήλωση θα είναι ΔΩΡΕΑΝ και ΑΝΟΙΧΤΗ για όλους.

Δικαίωμα συμμετοχής: Παιδιά ηλικίας 2-7 χρονών ( ΜΟΝΟ) που θα συνοδεύονται από γονείς και θα έχουν δηλώσει οπωσδήποτε συμμετοχή .

Ώρα έναρξης : 3:30 μ.μ. ( Ακριβώς)

Περιορισμένος αριθμός συμμετοχών

Σας περιμένουμε στο σχολείο μας !!!

Για περισσότερες πληροφορίες και για δήλωση στο τηλ. 22384596. Αγίου Μάρωνα 20, Ανθούπολη ( Στο χώρο του Δημοτικού σχολείου, απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Μάρωνα)

Apr
30
Sun
2η Μετά το Πάσχα, Ιακώβου Αποστόλου
Apr 30 all-day

Εορταστές στον Κορμακίτη : Οικ. Κουμέττου & Γιανούλας Κουμέττου

 

May
4
Thu
Ημερίδα : «Φροντίζω τον Εαυτό μου-Άσκηση, Διατροφή, Εργονομία»
May 4 @ 5:00 pm – 8:00 pm

Το Πρόγραμμα της Φυσικοθεραπείας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Μάρωνα, διοργανώνει Ημερίδα με θέμα “Φροντίζω τον εαυτό μου” που έχει θέματα εργονομίας, άσκησης και διατροφής στην υγεία των παιδιών, σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο

Επιπλέον, θα παρουσιαστεί η δράση η οποία αναπτύχθηκε στο σχολείο σε συνεργασία των 2 φορέων, που εντάσσεται στα πλαίσια του μαθήματος της Αγωγής Υγείας. Η δράση αυτή είναι εγκεκριμένη από τον Διευθυντή Δημοτικής Εκπαίδευσης.

Επισυνάπτεται η αφίσα της εκδήλωσης που θα λάβει χώρα στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου στις 04 Μαΐου η ώρα 17:00

May
6
Sat
2ο περπάτημα 6 Μαΐου 2017
May 6 @ 3:30 pm – 5:30 pm

Tο επόμενο μας περπάτημα θα πραγματοποιηθεί την Σάββατο  6 Μαΐου 2017.

Διαδρομή.  Βαλανιές, Γυρός της Κούρκας, Κούρκα, Μαζερί, Παναγία

Εκκίνηση: 3.30 μ.μ. από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο κέντρο του χωριού

Μήκος διαδρομής: 6 χιλιόμετρα περίπου.  ( γύρω στις 2 ώρες)

May
10
Wed
Εκδήλωση με αφορμή την Ημέρα της Μητέρας διοργανώνει η Γυναικεία Πρωτοβουλία
May 10 @ 7:30 pm – 10:00 pm

Με μια πρωτοποριακή εκδήλωση επέλεξε να τιμήσει την Ημέρα της Μητέρας η Γυναικεία Πρωτοβουλία της Μαρωνιτικής Κοινότητας. Διοργανώνει ανοικτή συζήτηση με την συμμετοχή της κορυφαίας Ελληνίδας κοινωνιολόγου Τένιας Μακρή με θέμα “Ο ρόλος της Μητέρας στη σύγχρονη κοινωνία”. Την συζήτηση θα συντονίσει η γνωστή δημοσιογράφος και παρουσιάστρια Ελίτα Μιχαηλίδου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Μαΐου 2017, στο αμφιθέατρο της Cyta, στα κεντρικά γραφεία της Αρχής στη Δασούπολη και θα αρχίσει στις 7.30 μ.μ..

Η εκδήλωση είναι ανοικτή για το κοινό και η είσοδος ελεύθερη. Μετά την συζήτηση θα ακολουθήσει δεξίωση στον προθάλαμο του αμφιθεάτρου.

Jul
15
Sat
Διεθνείς Ημέρες Μαρωνίτικης Νεολαίας 2017-WMYD 2017
Jul 15 – Jul 25 all-day

Από τις 15 – 25 Ιουλίου 2017 θα διεξαχθεί στο BKERKE του Λιβάνου το συνέδριο της Μαρωνιτικής Εκκλησίας για νέους απόδημους που απευθύνεται ιδιαίτερα στην ηλικία των 18-35 ετών.

Νέες και νέοι της διασποράς, από την Αμερική, Αφρική, Αυστραλία, Βραζιλία, Ευρώπη, Μέση Ανατολή, θα συναντηθούν στην Πατριαρχική Έδρα γύρω από τον Πατριάρχη και τους Επισκόπους για να συζητήσουν την εξέχουσα σημασία της διατήρησης της Χριστιανικής Πίστης, της αγάπης του Κυρίου και της Εκκλησίας Του, της Μαρωνιτικής ταυτότητας και της συνεργασίας μεταξύ τους.