Επίσημοι εορτασμοί Αγίου Μάρωνα- 11 Φεβρουαρίου 2018

Πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου και ώρα 10:00 π.μ. στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας των Χαρίτων στην Πύλη Πάφου οι επίσημοι εορτασμοί του προστάτη Αγίου των Μαρωνιτών, Αγίου Μάρωνα.

Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών Κύπρου κ.κ. Ιωσήφ Σουέιφ πλαισιωμένος από όλο το ιερατείο της κοινότητας.

Τη Θεία Λειτουργία παρακολούθησε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο Υπουργός Εξωτερικών του Λιβάνου, ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου κ. Ιωάννης Κασουλίδης, ο Υπουργός Ενέργειας της Κύπρου κ. Γιώργος Λακκοτρύπης, ο πρόεδρος του ΔΗ.ΣΥ κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, ο Εκπρόσωπος της Κοινότητας μας κ. Γιαννάκης Μούσας , βουλευτές πλήθος επισήμων και πιστοί.

Στη Θεία Λειτουργία μετά το ευαγγέλιο μίλησε ο Αρχιεπίσκοπος όπου στην καθιερωμένη του ομιλία ευχαρίστησε τον πρόεδρο για την στήριξη του και αναφέρθηκε στην σημασία της εορτής του Αγίου Μάρωνα. Για να δείτε την ομιλία του Αρχιεπισκόπου κάντε κλικ ΕΔΩ.

Με το τέλος της Θείας Λειτουργίας μίλησε ο Εκπρόσωπος της Κοινότητας μας κ. Γιαννάκης Μούσας ο οποίος αναφέρθηκε στη στενή συνεργασία του με την κυβέρνηση Αναστασιάδη και επίσης αναφέρθηκε για τα έργα της κοινότητας που γίνονται με τη στήριξη της Κυπριακής Κυβέρνησης. Για να δείτε την ομιλία του Εκπροσώπου κάντε κλικ ΕΔΩ

Τέλος μίλησε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης ο οποίος αναφέρθηκε στην διαχρονική στήριξη της Κυπριακής Κυβέρνησης προς την Μαρωνίτικη Κοινότητα. Για να δείτε την ομιλία του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κάντε κλικ ΕΔΩ.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε δεξίωση στο οίκημα του Σωματείου ο Κορμακίτης. Στη συνέχεια και ώρα 1:00 μ.μ. ακολούθησε γεύμα στο The Sporting Club (πρώην Laiki Sporting Club).

Για να δείτε φωτογραφίες από τους επίσημους εορτασμούς του Αγίου Μάρωνα κάντε κλικ ΕΔΩ

 

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Leave a comment