Ημερολόγιο Εκκλησιαστικής Επιτροπής Κορμακίτη 2018- Εκεί που χτυπά η Καρδιά των Μαρωνιτών

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, έτοιμο προς έκδοση είναι το νέο ημερολόγιο της Εκκλησιαστικής Επιτροπής Κορμακίτη για το έτος 2018.

Φετινός τίτλος του ημερολογίου είναι « ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΩΝ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ» με θέμα όλες τις εκκλησίες και τα προσκυνήματα των Μαρωνιτών της Κύπρου που υπήρχαν πριν το 1974. Μία συλλογή από μοναδικές φωτογραφίες από όλες τις εκκλησίες των χωριών μας και όλων των προσκυνημάτων των Μαρωνιτών. Όπως κάθε χρόνο το ημερολόγιο θα περιέχει και το εορτολόγιο της Μαρωνίτικης Εκκλησίας της Κύπρου.

Το ταξίδι του ημερολογίου ξεκινά από την Αμμόχωστο με τις εκκλησίες της Αγίας Άννας και της Ιεράς Καρδίας , στη συνέχει πηγαίνει στον Άγιο Αντώνιο στην Κυθρέα και τον Άγιο Ρωμανό στο Βουνό, ακολούθως στην Αγία Μαρίνα Σκυλλούρας , στον Προφήτη Ηλία και στον Ασώματο με τον Αρχάγγελο Μιχαήλ, στην Παναγία της Καμπυλής και του Μαρκί και ύστερα στον Τίμιο Σταυρό και στην Καρπάσια και καταλήγει στον Κορμακίτη και στον προστάτη Άγιο του το παλικάρι του Κορμακίτη τον Άγιο Γεώργιο.

Ένα Ταξίδι από την Αμμόχωστο μέχρι τον Κορμακίτη. Ένα ταξίδι από το παρελθόν με αβέβαιο το μέλλον, ένα ταξίδι των Μαρωνιτών όλης της Κύπρου . Το ημερολόγιο περιέχει και ιστορικές σημειώσεις για την κάθε εκκλησία.

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Leave a comment