Αποχαιρετιστήρια ομιλία Πάτερ Σελίμ Σφέιρ προς τους κατοίκους του Κορμακίτη

Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017- Καθεδρικός Ναός Αγίου Γεωργίου Κορμακίτη

Σεβασμιότατε,
Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί

Σήμερα μαζί με όλους σας, αναπέμπω δόξα και ευχαριστία στον Θεό, στην παρουσία του Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου Μαρωνιτών Κύπρου, κυρίου κυρίου Ιωσήφ Σουέηφ, ο οποίος πριν τρία χρόνια ζήτησε από τον Πατριαρχικό Βικάριο της Αρχιεπισκοπικής της Σάρπας Mgr Paul Rouhana να μου εμπιστευτεί την υπηρεσία των ενοριών Ασωμάτου, Καρπάσιας και Κορμακίτη, και με την έγκριση του Εκλαμπρότατου Πατριάρχη Αντιοχείας και Πάσης Ανατολής των Μαρωνιτών Καρδιναλίου Mar Bechara Boutros Rai, το αίτημα αυτό είχε γίνει αποδεκτό από τον Αρχιεπίσκοπο Rouhanna στον οποίον υπαγόμουν.

Μετά το πέρας των τριών αυτών χρόνων, το αίτημα αυτό υποβλήθηκε ξανά από τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Σουέηφ για μια περαιτέρω περίοδο ενός χρόνου, αλλά αυτό, δεν έγινε αποδεκτό από την Αρχιεπισκοπή στη Σάρμπα. Γι’ αυτό, θα πρέπει να επιστρέψω στον Λίβανο για να ανταποκριθώ στις ανάγκες της Εκκλησίας σύμφωνα με τα νέα καθήκοντα που μου έχουν αναθέσει μέσα στο Εκκλησιαστικό πνεύμα και με την ευλογία και προσευχές του Εκλαμπρότατου Πατριάρχη Mar Bechara Boutros Rai καθώς και την εκτίμηση και φιλία του Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου Σουέηφ, ο οποίος τρέφει μεγάλη αγάπη για την Αρχιεπισκοπική του Περιφέρεια και την υπηρεσία όλων των ψυχών.

Επιστρέφω λοιπόν, υποβάλλοντας την υπηρεσία μου στην Αρχιεπισκοπή μου, για να συνεχίσω την ιερατική μου πορεία μέσα στο πνεύμα της αγάπης και της μαρτυρίας του ζωντανού Χριστού, ζώντας την χριστιανική αποστολή μου προς δόξαν Θεού και την σωτηρία των ψυχών.

Κλείνω την ποιμαντική μου υπηρεσία στις ενορίες Αρχαγγέλου Μιχαήλ Ασωμάτου, Τιμίου Σταυρού Καρπάσιας ( 2014-2016) και Αγίου Γεωργίου Κορμακίτη ( 2014-2017) που μου είχαν ανατεθεί, ευχαριστώντας τον Κύριο και Θεό μας που μας καλεί καθημερινά προς την Αγιότητα μέσω συνθηκών και καταστάσεων που δεν μπορούμε να κατανοήσουμε την δεδομένη στιγμή αλλά με το πέρασμα του χρόνου διαπιστώνουμε ότι πρόσθεσαν αξία στο ανθρώπινο και πνευματικό μας ταξίδι.

Και η ποιμαντική υπηρεσία δεν είναι παρά μια καθημερινή συμβολή στο κατ’ εξοχή έργο της Εκκλησίας που ίδρυσε ο Κύριος Ημών Ιησούς Χριστός ώστε να φυτέψουμε τον Αμπελώνα της Αγάπης μέσα σε Αυτήν η οποία θα αυξηθεί με την ενσωμάτωση των κλαδιών της στον κορμό του.

Ιδού ο Κύριος με καλεί και πάλι να βαδίσω και να συνεργαστώ μαζί Του στην υπηρεσία των ψυχών. Και ιδού ανταποκρίνομαι στο κάλεσμα Του οδεύω προς Αυτόν κρατώντας στην καρδιά μου τις τόσο ωραίες, ανθρώπινες και πνευματικές εμπειρίες και τις πιο γλυκές αδελφικές αναμνήσεις.

Σεβασμιότατε,

Σας ευχαριστώ για τον δυναμισμό σας και την ενεργή συμμετοχή σας στις ανάγκες της ποιμαντικής μας πορείας καθώς και την στήριξη σας σε όλους τους τομείς της ποιμαντικής ζωής. Σας ευχαριστώ για όλες τις στιγμές κατά τις οποίες βιώσαμε το βαθλυ Εκκλησιαστικό πνεύμα.

Ευχαριστώ τα παιδιά, τους νέους, τους ηλικιωμένους, τις αδελφές και τους ιερείς μας και τον καθένα από εσάς ξεχωριστά. Τις Εκκλησιαστικές Επιτροπές, τα σωματεία, τα κοινοτικά συμβούλια, τους κοινοτάρχες, τον κ. Εκπρόσωπο και όλα τα οργανωμένα σύνολα της κοινότητας.

Η Παναγία, Μητέρα του Ιησού και Μητέρα μας να λάμπει πάντα ως μια ακτίνα ελπίδας και παρηγοριάς και να φωτίζει τον δρόμο μας ως πορευμένου λαού του Θεού.

Φεύγοντας σας εμπιστεύομαι στην αγάπη του Πατρός του Υιού και του Αγίου Πνεύματος εις Αυτόν η δόξα στους αιώνες των αιώνων.

Κορμακίτης-Κύπρος 03/09/2017
Πάτερ Σελίμ Σφέηρ

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Leave a comment