Τελευταία Θεία Λειτουργία Πάτερ Σελίμ Σφέιρ στον Κορμακίτη

•Με την παρουσία του Αρχιεπισκόπου τέλεσε την τελευταία του Θεία Λειτουργία στον Κορμακίτη ο Πάτερ Σελίμ Σφέιρ
•Παρόν όλα τα οργανωμένα σύνολα του Κορμακίτη
•Νέος Εφημέριος του Κορμακίτη από την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου ο Πάτερ Joseph Τάρτακ.
•Δεξίωση και ένα μεγάλο ευχαριστώ από όλους του κατοίκους του Κορμακίτη στο πρόσωπο του Πάτερ Σελίμ
•Έντονες οι διαμαρτυρίες αρκετών για το ότι φεύγει.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 9:00 π.μ. στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στον Κορμακίτη , στην παρουσία του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Μαρωνιτών Κύπρου κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ η τελευταία Θεία Λειτουργία του Πάτερ Σελίμ Σφέιρ στον Κορμακίτη.

Σε μια κατάμεστη εκκλησία ο Πάτερ Σελίμ συγκινημένος λειτούργησε για τελευταία φορά στον Κορμακίτη. Στην ομιλία του ευχαρίστησε όλους για την αγάπη που του έδειξαν και ευχαρίστησε τόσο τον Αρχιεπίσκοπο όσο και τον Πατριάρχη για την ευκαιρία που του έδωσαν να γνωρίσει τον Κορμακίτη.

Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος στην ομιλία του ευχαρίστησε τον πάτερ Σελίμ για τη διακονία του στην Κύπρο και ιδιαίτερα στα Μαρωνίτικα χωριά. Ανάφερε ότι παρόλες τις προσπάθειες δεν έγινε κατορθωτό να του δοθεί άδεια να μείνει στο χωριό γιατί τον χρειάζονται στον Λίβανο. Ανάφερε επίσης ο Αρχιεπίσκοπος ότι από τις 7 Σεπτεμβρίου και μετά εφημέριος του Κορμακίτη θα είναι πλέον ο Πάτερ Joseph Τάρτακ.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε δεξίωση στο οίκημα της Εκκλησίας. Εκεί όλα τα οργανωμένα σύνολα και άτομα πρόσφεραν αναμνηστικά δώρα στον πάτερ Σελίμ και τον ευχαρίστησαν για τις υπηρεσίες του στον Κορμακίτη.

Δώρα έδωσαν η Εκκλησιαστική Επιτροπή Κορμακίτη, η Gina Σάρρου, το Kormakitis Trust, το σωματείο Ο Κορμακίτης, το Κοινοτικό Συμβούλιο Κορμακίτη, η χορωδία του Καθεδρικού Ναού Αγίου Γεωργίου , οι πιστοί της ενορίας Κορμακίτη και ο Εκπρόσωπος των Μαρωνιτών.

Όλοι όσοι έδωσαν δώρα αποχαιρέτησαν τον Πάτερ Σελίμ σε ένα κλίμα συγκίνησης. Έντονη ήταν και η ομιλία της εκπροσώπου της χορωδίας του Καθεδρικού ναού Αγίου Γεωργίου Κορμακίτη Αγγέλα Μαυρή , η οποία ήταν κατηγορηματική για τη « Φυγή» του πάτερ Σελίμ.

Ως ιστοσελίδα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον πάτερ Σελίμ για την τεράστια προσφορά του προς το χωριό μας. Τον αγαπήσαμε όλοι για τον πράο του χαρακτήρα και την μεγάλη του καρδιά. Συνεχώς ήταν δίπλα από τους ηλικιωμένους μας και τα μικρά παιδιά.

Σε ευχαριστούμε Πάτερ Σελίμ και ο Κορμακίτης θα είναι πάντα ανοικτός για σένα.

Για να δείτε φωτογραφίες από τη Θεία Λειτουργία κάντε κλικ ΕΔΩ
Για να δείτε τη Θεία Λειτουργία κάντε κλικ ΕΔΩ
Για να δείτε φωτογραφίες από την δεξίωση κάντε κλικ ΕΔΩ
Για να δείτε βίντεο τη δεξίωση κάντε κλικ ΕΔΩ

 

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Leave a comment