Καινούργια Αγία Τράπεζα στην Παλιά Εκκλησία της Αγίας Μαρίνας Σκυλλούρας

Μετά από 43 χρόνια τοποθετήθηκε η Αγία Τράπεζα στην αρχαία εκκλησία με πρωτοβουλία του πάτερ Ιωσήφ Σκέντερ και της εκκλησιαστικής επιτροπής. Η Αγία Τράπεζα είναι παρόμοια με την Αγία Τράπεζα στην Παλιά Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στον Κορμακίτη και του Τιμίου Σταυρού στην Καρπάσια.

Μέσα στη Αγία Τράπεζα τοποθετήθηκαν ένα ευαγγέλιο, μια πέτρα από τον τάφο του Ιησού Χριστού και μια πέτρα από τον τάφο του Αγίου Χαρτίνι με τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου Μαρωνιτών κκ Ιωσήφ Σουέηφ.

Στην πρόσοψη αναγράφεται σε Συρομαρωνιτική γλώσσα “Ο θεός ο ελεήμον δίνει καλή ευδοκία στους ανθρώπους”

H τελετή καθαγιασμού της Αγίας Τράπεζας και της αναστηλωμένης αρχαίας εκκλησίας στην Αγία Μαρίνα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα απόγευμα, 17 Ιουλίου 2017, στις 5 μμ, ημέρα εορτής της προστάτιδας του χωριού.

Μετά την παράδοση της εκκλησίας από την Δικοινοτική Επιτροπή για την Πολιτιστική Κληρονομιά η εκκλησιαστική Επιτροπή της Αγίας Μαρίνας Σκυλλούρας προχώρησε στην ετοιμασία της Εκκλησίας και για πρώτη φορά θα εορταστεί στην μέρα της η Αγία Μαρίνα εδώ και πολλά χρόνια στην εκκλησία της όπου είναι ένα πραγματικό στολίδι με τους πάγκους , την Αγία Τράπεζα και όλα τα ιερά σκεύη.

Οι φωτογραφίες είναι παρμένες από την τοποθέτηση της Αγίας Τράπεζας.

Πηγή: Η Επιστροφη – Συνδεσμος Εκτοπισθεντων Αγιας Μαρινας Σκυλλουρας

 

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Leave a comment