Διέρρηξαν τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στον Κορμακίτη

Με έκπληξη το πρωί οι πιστοί του Κορμακίτη πηγαίνοντας στην εκκλησία του χωριού, αντίκρισαν την ανατολική είσοδο της εκκλησίας παραβιασμένη και το κουτί που βρισκόταν εκεί ( μανουάλι) να λείπει.

Αυτοί που παραβίασαν την πόρτα, παρά τις κλειδαριές ασφαλείας που μπήκαν , φρόντισαν να αδειάσουν από το μανουάλι την άμμο και να το πάρουν ολόκληρο μαζί τους.

Ξεκίνησαν οι έρευνες από το πρωί από την  “αστυνομία της Μύρτου” και δυστυχώς ακόμα δεν έχουμε οποιοδήποτε νέο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ανοίγουν την εκκλησία και ληστεύουν τα κουτία , είτε στην Παναγία είτε στον Καθεδρικό Ναό. Μέσα στην εκκλησία υπάρχουν κάμερες αλλά για την μετάδοση της Θείας Λειτουργίας , οι οποίες δυστυχώς εργάζονται μόνο με το ρεύμα . Αρνητικό στοιχείο για την εκκλησία διότι στον Κορμακίτη καθημερινά υπάρχει διακοπή ρεύματος.

Μέλημα της εκκλησιαστικής επιτροπής μετά και από αυτή τη διάρρηξη είναι η τοποθέτηση συστήματος ασφαλείας και συναγερμού, όχι μόνο στον Καθεδρικό Ναό αλλά και σε όλες τις εκκλησίες.

Ενημερωτικά να αναφέρουμε ότι έγινε μια προσπάθεια για να τοποθετηθεί σύστημα συναγερμού όταν θα μεταφέρονταν οι Τίμιοι Σταυροί της Καρπάσιας στον Κορμακίτη αλλά τελικά ακυρώθηκε.

Για νεότερα θα σας ενημερώσουμε

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Comments

  1. Panayiotis Elia
    May 17, 2017 at 11:18 am

    Anefthini i ekklisiastiki epitropi, xoris synagermo xoris kamia prostasia o megaliteros naos twn Maronitwn stin Kypro me thriskeftikous thisavrous anipologistis aksias…

Leave a comment