Δύσκολες μέρες στον Ασώματο του 1974. Εκδηλωση Πολιτιστικού Ομίλου Ασωμάτου

Μια μαγική βραδυά, γεμάτη με εναλλαγές συναισθημάτων, πρωτίστως συγκίνησης και νοσταλγίας, χάρισαν 30 νέοι σε 320 παρευρισκομένους στο Royal Hall, σε εκδήλωση του Πολιτιστικού Ομίλου Ασωμάτου, με θέμα “Δύσκολες μέρες στον Ασώματο του 1974”.

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του έντιμου υπουργού Εμπορίου κι Ενεργειας κου Γιώργου Λακκοτρύπη

Με την τιμητική για τον Όμιλο παρουσία πολλών προσωπικοτήτων της Κοινότητας καθώς και του Ύπατου Αρμοστή της Μεγάλης Βρεττανίας, τα παιδιά μας, με το ταλέντο τους στη συγγραφή κειμένων για τους αιχμαλώτους μας, με τη μουσική, το τραγούδι και το χορό, μας χάρισαν μοναδικές συγκινηνησιακές στιγμές.

Η παρουσία στην εκδήλωση δεκάδων άλλων νέων της Κοινότητας, μας δίνει ελπίδα για το μέλλον.

Πολύ δυνατά μηνύματα στάληκαν μέσα απο την εκδήλωση:

Είναι καθήκον μας η καταγραφή της ιστορίας μας, πολύ περισσότερο σαν αυτή περιέχει κακουχίες και δεινά που υπέστησαν άνθρωποι μας. Πρώτο γιατί η απόκρυψη της ισοδυναμεί με την κακή πράξη που συνέβηκε στους ανθρώπους αυτούς και δεύτερο μέσα απο τις τραγωδίες τους να αναδείξουμε την ανάγκη μη επανάληψης γεγονότων που μπορεί να επιφέρουν ξανά τέτοιες τραγωδίες. Γιατί η λήθη μόνο επαναλαμβανόμενες τραγωδίες μπορεί να επιφέρει.

Κι αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο αν στερήσουμε απο πραμάτια τους εμπόρους του μίσους και του πολέμου.

Ο Όμιλος θα συνεχίσει την προσπάθεια να ανασύρει απο το χρονοντούλαπο και να καταγράφει κομμάτι κομμάτι την ιστορία του χωριού του. Λαός χωρίς μνήμη, δέντρο χωρίς ρίζες. Αυτό θα γίνεται πάντα με τη συμμετοχή των νέων μας, γιατί διατρίβοντας σε αυτή την προσπάθεια οι νέοι μας, ενσωματώνουν κι ενδυναμώνουν την αγάπη τους για τον τόπο τους και τους ανθρώπους του.

Και τότε μπορει να οραματιστούμε. Και τότε θα μπορέσει να ζωγραφίσει η ελπίδα ένα χαμόγελο στα χείλη μας.

Ανδρέας Φραντζιάς
Πρόεδρος Πολιτιστικού Ομίλου Ασωμάτου

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Leave a comment