Μια μεγάλη προσπάθεια αρχίζει

“Με πίστη στις δυνάμεις μας και με την συνεργασία όλων προχωρούμε στον σχεδιασμό του πιο μεγάλου έργου πνοής στα χωριά μας: το Maronite Educational and Camping Complex στον Κορμακίτη, στο γεωγραφικό σύμπλεγμα που περιλαμβάνει την γη του Δημοτικού Σχολείου και του γηπέδου του χωριού”. Αυτά δήλωσε ο Εκπρόσωπος των Μαρωνιτών Γιαννάκης Μούσας μετά από χθεσινή δίωρη επίσκεψη που πραγματοποίησε στους εν λόγω χώρους, η εικόνα των οποίων, σήμερα, μόνον θλίψη προκαλεί.

“Σε πλήρη συνεννόηση με τον Αρχιεπίσκοπο Μαρωνιτών Κύπρου και με την συνεργασία του Κοινοτικού Συμβουλίου Κορμακίτη και όλων των εμπλεκόμενων φορέων ξεκινούμε μια μεγάλη, μια τιτάνια προσπάθεια που με την ολοκλήρωση της σε μερικά χρόνια προσδοκούμε να αλλάξουμε σημαντικά την εικόνα του Κορμακίτη και να δημιουργήσουμε τις πραγματικές προϋποθέσεις για ένα καλύτερο και πιο ελπιδοφόρο μέλλον”, πρόσθεσε ο Εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με τον Γιαννάκη Μούσα η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου θα δώσει την δυνατότητα στα παιδιά και στις νέες γενιές των Μαρωνιτών να ζήσουν και να αγαπήσουν τα χωριά τους και παράλληλα θα αποτελέσει χώρο φιλοξενίας όλων των κοινοτήτων της Κύπρου αλλά και Μαρωνιτών απ´ όλο τον κόσμο. Το Maronite Educational and Camping Complex (M.E.C.C.) θα υλοποιηθεί σε δύο στάδια και θα αποτελείται σε πρώτη φάση από χώρους στάθμευσης, γήπεδο ποδοσφαίρου και παιδικό πάρκο και θα ολοκληρωθεί σε δεύτερη φάση με τους χώρους εκπαίδευσης και κατασκήνωσης.

Ο Εκπρόσωπος της Κοινότητας συμπληρώνοντας τις τοποθετήσεις του τόνισε πως “αναμφίβολα στον δρόμο θα αντιμετωπίσουμε πολλά προβλήματα και μεγάλες δυσκολίες”, για να καταλήξει ωστόσο λέγοντας πως “με υπομονή και επιμονή και με την συνεργασία όλων θα καταφέρουμε τους στόχους μας και θα δώσουμε αυτό το έργο πνοής στα παιδιά και στις νέες γενιές, στην Κοινότητα μας και στην Κύπρο μας. Με την βοήθεια του Θεού αρχίζουμε”.

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Leave a comment